Oslo er Norges største by, og en av de eldste byene i landet. Det er i dag nesten 700 000 innbyggere i byen. Oslo er kjent for alle sine grøntområder, nærheten til marka og alle musene. Oslo satser på miljø og klima. EU har kåret byen som europeisk miljøhovedstad 2019. Som europeisk miljøhovedstad har Oslo fått i oppgave å være en rollemodell for andre byer, og vise frem byens løsninger.
Virksomheten bidrar med
Oslo var europeisk miljøhovedstad i 2019. Hvordan gikk det?
Byrådsleder Raymond Johansen, Oslo kommune
Klokken 14:25
Teknologi som kobler sammen forskjellig datakilder bidrar til å utvikle kunnskap om hvordan byen lever og hvilke risikoer vi eksponeres for. Aktører som tidligere ikke har samvirket kan ved deling av sine data bidra til å styrke et helhetlig, systematisk og tverrsektorielt risikobilde. Ny innsikt i risikoer og sårbarheter kan oppnås. Kan vi klare å få til en altomfattende risikostyring til bruk i sanntid og for prediksjon?
Avdelingssjef Osman Ibrahim, Beredskapsetaten - Oslo Kommune
Fra virksomheten stiller
Byrådsleder Raymond Johansen har lang politisk erfaring, og ble som 30-åring første gang valgt inn i byrådet i Oslo. Byrådslederen var statssekretær i Utenriksdepartementet under begge regjeringsperiodene til Jens Stoltenberg, og partisekretær i Arbeiderpartiet fra 2009 til 2015. Raymond Johansen gikk av som partisekretær i 2015 for å stille som byrådslederkandidat i Oslo.- en stilling han har i dag.
Osman Ibrahim er avdelingssjef for strategi og utvikling i Oslo kommune - Beredskapsetaten. Med over 20 års erfaring innen innovasjon og forretningsutvikling innen sikkerhet- og beredskapsfeltet bringer han inn spennende og utfordrende perspektiver på arbeidsmodeller og tekniske løsninger, som bidrag i arbeidet med teknologi og samfunnssikkerhet.