Teknologisk utvikling har en stor påvirkning på hvordan vi former morgendagens samfunn. Samtidig som nye transportformer gir nye premisser for hvor vi kan leve, bo og arbeide, har digitaliseringen av arbeidslivet gitt en ytterligere mobilitet blant arbeidstakerne. Samtidig er vi i ferd med å fylle bygg og samfunn med teknologiske løsninger som lar oss arbeide mer energieffektivt og produsere tjenester som er mer tilpasset den enkelte kunde. Hvordan ser morgendagens samfunn og arbeidsliv ut, sett i lys av de teknologiske sprangene vi står midt i?
09:15-09:30 TBA
Både biler og droner er allerede i oppstartsfasen med selvkjørende teknologier. Hjemmene og byggene våre vet allerede selv når de bør skru av og på varmen. Automatiseringsbølgen er allerede over oss. Hvordan ser et selvkjørende samfunn ut i nær fremtid? Hvordan gjør teknologiutviklingen samfunnet mer bærekraftig?
10/11-21 09:30-09:45 Bernt Sverre Mehammer, Strategisk rådgiver mobilitet, partner i It’s tomorrow
Byers størrelse og kvalitet avgjøres av mobilitetsløsningene de kan tilby innbyggerne. Ny teknologi gjør det integrerte grønne mobilitetssystemet til noe mer enn en drøm. Samspill mellom tradisjonell kollektivtransport for tunge transportstrømmer, og mer fleksible løsninger for first og last mile, kan gi innbyggerne mer bærekraftig bevegelsesfrihet. Elektriske løsninger gjør dette utslippsfritt i bruk. Mer deling reduserer miljøbelastningen i produksjon, og kostnaden for brukere og samfunn.
10/11-21 09:45-10:15 Utvalgte mobilitets og PropTech leverandører gjør lynpresentasjoner. Få oversikt på 30 minutter
10/11-21 10:15-10:30 Osman Ibrahim, Tom Henriksen, Astrid Hvattum
Teknologi som kobler sammen forskjellig datakilder bidrar til å utvikle kunnskap om hvordan byen lever og hvilke risikoer vi eksponeres for. Aktører som tidligere ikke har samvirket kan ved deling av sine data bidra til å styrke et helhetlig, systematisk og tverrsektorielt risikobilde. Ny innsikt i risikoer og sårbarheter kan oppnås. Kan vi klare å få til en altomfattende risikostyring til bruk i sanntid og for prediksjon?
10/11-21 11:00-11:15 Sonja Horn, Administrerende direktør, Entra ASA
Hvordan er kontorbruken endret etter pandemien/hjemmekontor og digitalisering? Hvilke erfaringer har vi nå ? Ligger de digitale arbeidsformene igjen hjemme på hjemmekontoret, eller har vi også tatt dem med oss på kontoret?
10/11-21 11:15-11:25 Ole Erik Almlid, Administrerende direktør, NHO
Det kommende tiåret står vi overfor to formidable oppgaver: Vi må halvere utslippene og skape jobber. Vi skal sikre en klode å leve på, og noe å leve av – samtidig. Løsningen på begge ligger i bedriftene. Ole Erik Almlid vil snakke om hvilke muligheter bedriftene har som klimaløsere, og hvilke utfordringer og utviklingstrekk som møter bedriftene – og oss alle – når mulighetene skal gripes.
11:25-11:55 Ole Erik Almlid, NHO, Tone Tellevik Dahl, Norsk Eiendom, Sonja Horn, Entra
Korona innebar en lyndigitalisering av arbeidslivet og møtevirksomheten, og har stor påvirkning på vår fremtidige økonomiske bærekraft. Hva har dette å si for utforming av våre kontorlokaler og hjem?
10/11-21 12:00-13:00 Mens gatearealer omprioriteres for å tilrettelegge for at flere reiser klimavennlig og byrom oppgraderes for opphold og mer byliv, opplever noen grupper at tilgjengeligheten i byene både blir mer utfordrende og tidkrevende: de som skal holde byene i gang med varer, tjenester og service.
10/11-21 13:00-14:00 For å nå målene om reduksjon i klimagassutslipp, et aldersvennlig Norge, mindre forskjeller, mindre ensomhet og tilgjengelige boliger for alle, må vi planlegge nabolagene våre og byene våre slik at de imøtekommer fremtidens behov.