SLIK BLIR VI EN LEDENDE SMARTBYNASJON
Årets store Smartbykonferanse
Jobber du med smarte byer? Interessert i smartby utvikling? Vi trenger deg med på laget.
Det skjer på MEET, Ullevål Stadion i Oslo
Jobber du med smarte byer? Interessert i smartby utvikling? Vi trenger deg med på laget.
Det skjer på MEET, Ullevål Stadion i Oslo
Magnus Brøyn er byråleder i Coxit Public Relations og en teknologikommentator. Han har nesten 20 års erfaring innen PR og kommunikasjon. Han sees ofte i Norges største medier og bidrar med sin kunnskap om sosiale medier og nye digitale trender.
Nikolai Astrup var Norges første digitaliseringsminister. Kom med i Erna Solbergs regjering fra 17. januar 2018 og da som utviklingsminister. 22. januar 2019 tiltrådte han statsrådposten som digitaliseringsminister. Han har vært innvalgt på Stortinget fra Oslo siden 2009 og var leder i Oslo Høyre fra 2012 til 2018. Astrup var nestleder i energi- og miljøkomiteen på Stortinget og Høyres miljøpolitiske talsperson fra 2009-2015
Jens Dag Ulltveit-Moe er en norsk investor. Han er grunnlegger og konsernsjef i industriselskapet Umoe. Av utdannelse er han siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen og har en mastergrad i internasjonal politikk fra Columbia University. I dag en engasjert samfunnsdebattant og investor i fornybar energi gjennom selskapet Umoe Bioenergy.
Byrådsleder Raymond Johansen har lang politisk erfaring, og ble som 30-åring første gang valgt inn i byrådet i Oslo. Byrådslederen var statssekretær i Utenriksdepartementet under begge regjeringsperiodene til Jens Stoltenberg, og partisekretær i Arbeiderpartiet fra 2009 til 2015. Raymond Johansen gikk av som partisekretær i 2015 for å stille som byrådslederkandidat i Oslo.- en stilling han har i dag.
Inge Kampenes er generalmajor i Luftforsvaret. Han har bakgrunn fra nasjonale og internasjonale operasjoner og startet sin militære karriere som jagerflyver. Kampenes ble utnevnt til sjef for Cyberforsvaret i 2017, og har siden tiltredelsen vært ansvarlig for IKT, digitalisering og cybersikkerhet i Forsvaret
Ida Maria Pinnerød ble i 2015 ordfører i Bodø og gjenvalgt i 2019. Hun ble valgt inn i bystyret i Bodø første gang i 2011. Hun har en mastergrad i språk og cand.mag. i samfunnsvitenskapelige fag fra Universitetet i Tromsø og har arbeidet ved Nord universitet siden 2003. Pinnerød er i dag også nestleder i styret i Nordland Arbeiderparti og sitter i Arbeiderpartiets landsstyre.
Dr. Young-sook Nam is a former Secretary General of WeGO (World Smart Sustainable Cities Organization). She was also a Professor at Ewha Womans University’s Graduate School of International Studies and held senior-level positions in the Korean government and international organizations abroad.
35 år, fra Oslo. Studert sosialantropologi, jobber til vanlig som seniorrådgiver på asylavdelingen, UDI. Har co-foundet og deltatt på flere miljø-relaterte aksjoner, inkludert aksjon mot matkasting – Matgilde mot Hungersnød, Festivalen Bønder i By’n, og dokumentarfilmen Utgått på dato / Expired.
Øyvind Solum (MDG) er Fylkesråd for planlegging og folkehelse i Viken. Fylkesrådsområdet har oppgaver knyttet til regionale planer, oppfølging av kommunale planer der fylkeskommunen skal uttale seg, generell innbyggerinvolvering, folkehelse, miljø og artsmangfold, vannforvaltning, natur- og viltforvaltning, by og stedsutvikling og analyse.
Jan Christian Vestre er administrerende direktør i Vestre, en ledende prisvinnende norsk produsent av bymøbler til gater og parkområder. Han er tredje generasjon til å lede den familieeide bedriften, og har en helt klar målsetting: “Vi ønsker å vise at det er mulig å bygge miljøvennlig lønnsom industri i innlandet i Skandinavia”.
Vi tar forbehold om programendringer
Erlend Hammersmark Hansen har bakgrunn som eiendomsmegler hvor han i 15 år arbeidet med salg av nye boliger, utvikling og verdioptimalisering av boligprosjekter samt salg av utviklingseiendom og tomter mot «proffmarkedet». Gjennom jobb som næringsmegler mot «proffmarked» og jobb som ny-boligmegler hos boligbyggelag har han bred erfaring med boligutvikling sett både fra utbyggers perspektiv og fra boligkjøpers perspektiv. Siden 2016 har han jobbet som eiendomsutvikler i Kristiansand kommune bla. med regulering og salg/kjøp for kommunen.
Frank Grønås er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo i 1996 og har vært ansatt som juridisk rådgiver i Trondheim kommune siden 1996, og avdelingsleder fra 2014.
Frank Grønås har følgende ansvarsområder i Trondheim kommune: Ansvaret for å følge opp Trondheim kommunes selskaper. Ansvaret for bestilling av tjenester slik som renovasjon og brann. Ansvaret for all ubebygd off grunn og representerer Trondheim kommune som grunneier
Kathrin Bögelsack er utdannet økolog fra Tyskland og har jobbet i mange år innafor forskning om habitatbruk og bevegelse av pattedyr og med økologisk konsekvensutredning. I 2013 hun begynte å jobbe hos Kartverket. Der hun jobber med kommunal planlegging, temadata og Kartverkets tilgjengelighetsprosjekt "Kartlegging av tilgjengelighet i Norge". Der kartlegger hun nå bevegelse av folk i istedenfor dyr. For tiden ta hun en videreutdanning i GIS hos Lund universitet.
Erik Kolstad jobber ved NORCE (Norwegian research centre), han har gjennom årene publisert en rekke artikler om klima, klimadynamikk og klimaendringer. Han har forsket på sammenhenger mellom flom, temperaturendringer, endringer i luftstrømmer, mm.
Berthe Dongmo-Engeland er førsteamanuensis ved OsloMet - storbyuniversitet IKT i og har de siste årene jobbet med utviklingen av «Smart Mobility and Urban Analytics», et nytt studieprogram som fokuseres på modellering, analyser og visualisering for smarte byer / smart mobilitet. Forskningsinteresser er digitalisering og matematisk/statistisk modellering og analyser av BIG DATA og by- og transportutvikling, samt bruk av analyser i en samfunnsmessig sammenheng, med mål å bygge et bedre og bærekraftige samfunn.
Øivind Sørlie er rektor ved Lillestrøm videregående skole. Av utdannelse er han siviløkonom fra Handelshøyskolen BI der han også har tatt en mastergrad i skoleledelse. Han har bakgrunn som lærer innenfor IT, markedsføring og økonomiske fag i videregående skole, IT-konsulent og senere skoleleder. Han ble tilsatt ved Lillestrøm videregående skole i 2009, og har siden 2012 vært skolens rektor.
Anton Langeland er kommunalsjef for teknisk sektor i Ullensvang kommune. Han har mastergrad i ledelse og innovasjon og bakgrunn fra Olje og industri. Han har tidligere arbeidet i Norsafe med sikkerhet på sjøen, nasjonalt og internasjonalt. Han vet hvor stor betydning minutter har i en krisesituasjon, han mener vi har de data vi trenger for å utvide varslingsvinduet, både i en krisesituasjon, men og på lang sikt. Han tar med seg nye tanker til det offentlige, om hvordan bruke data til å bedre sikkerheten til innbyggerne i landet vårt.
Bente Skattør er seniorrådgiver IKT i avdelingen for virksomhetsstyring Oslo politidistrikt og er den som gir IT-rådene til politimesteren i Oslo Hun har lang erfaring som prosjekt- / programleder i Norge i tillegg til Nordiske og globale prosjekter. Hun er leder for politiet i smart by i Oslo.
Osman Ibrahim er avdelingssjef for strategi og utvikling i Oslo kommune - Beredskapsetaten. Med over 20 års erfaring innen innovasjon og forretningsutvikling innen sikkerhet- og beredskapsfeltet bringer han inn spennende og utfordrende perspektiver på arbeidsmodeller og tekniske løsninger, som bidrag i arbeidet med teknologi og samfunnssikkerhet.
Selv om menneskerettighetskonvensjonene gjelder for alle, vet vi at funksjonshemmede ekskluderes fra mange viktige områder i samfunnet, som utdanning, helse og arbeid. Derfor opprettet FN en egen konvensjon om rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne i 2006. I workshopen stiller vi spørsmålene: Kan smart mobilitet bidra til å nå FNs bærekraftsmål 8.5? Hvordan står det til i Norge?
Hvordan data fra sosiale medier påvirker styresettet vårt? Cambridge Analytica caset viste hvordan de kunne påvirke valgkampanjen i USA samt Brexit. Lokalt hadde vi NRK eksempelet fra Lillestrøm videregående skole hvor de gjorde forsøk med å påvirke utfallet av kommunevalget.
Hvordan kan vi bruke teknologi og stor-data for å bedre sikkerheten til innbyggerne, i en tid der klimaendringer truer lokalsamfunn sin eksistens. Stikkord er: Flom, skred, vind, temperaturendringer, overvåking, datasimulering, kunnskap, stor-data.
I denne workshopen ser vi nærmere på cybersikkerhet. Cyberkriminalitet er en av de fire største vinningsforbrytelsene. World Economic Forum har derfor satt cybersikkerhet som en av fem globale risiko i sin årlige risikorapport. Cyberkriminalitet er ytre trusler i form av hackere som makter å finne sårbarheter og sette norske bedrifter og offentlige instansers datanettverk ut av spill. Hvordan sikrer vi oss mot at informasjonsaktiva kommer i feil hender og setter vitale samfunnsinstanser ut av spill?
Workshop avholdes av beredskapsavdelingen i Oslo kommune i samarbeid med Oslo politiet. Hvordan kan vi trygge innbyggerne i den smarte byen og samtidig ivareta personvernet? Stikkord er ansiktsgjenkjenning, overvåkningskameraer, kunstig intelligens som kan forutse hva som er i ferd med å skje. Pensum: For mer info, sjekk ut filmen Minority Report.
To dager kombinasjon av inspirerende innlegg og workshops. Der målet er å komme fra å snakke om det til å gjøre noe. Workshops er sentralt i Smartbydugnaden. Her er oppskriften
Rikelig med smartby entusiaster, Bergen 9. - 10. april 2019
Topp stemning, mange gode ideer og viktige tanker delt, da aktører fra ulike sektorer og bransjer samlet seg til Smartbydugnad i Bergen 9. og 10. april.
Smartbydugnaden Hurtigruta 18 - 19 april 2018
Mange smartby entusiaster deltok på Smart city seminaret på Hurtigruten. Fokus var samhandling og vise vise frem litt av det praktiske arbeidet som gjøres rundt i smartby-Norge. Vi besøkte to av Norges smarteste byer (Trondheim og Bodø) og fikk høre fra sentrale beslutningstakere.